Plaatselijk Belang Gorredijk Plaatselijk belang, ook uw belang
Word nu lid!
Doelstelling

Op 22 november 1880 werd er in het dorp een organisatie, het Plaatselijk Belang, in het leven geroepen met het doel de bewoners te helpen. Zo kon de lokale bevolking bijvoorbeeld geld lenen van de organisatie en is het Plaatselijk Belang betrokken bij kwesties die in en rond het dorp spelen. Tegenwoordig is het Plaatselijk Belang nog altijd erg betrokken bij het dorp. Samen met de plaatselijke belangen van de andere Opsterlandse dorpen blijft het een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente Opsterland. Het Belang voert periodiek overleg met het gemeentebestuur en informeert de bewoners via een website over wat er in het dorp leeft.

De doelstelling van Plaatselijk Belang is de belangen van Gorredijk zo te behartigen dat er een prettig leefklimaat in het dorp is of wordt gerealiseerd. Wij zijn de spreekbuis van de bewoners naar instanties, bijv. de gemeente. Samen met de instanties beoordelen en ondersteunen wij hun plannen en ideeën aangaande Gorredijk.

Laatste Facebook bericht Like ons
Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van alle activiteiten omtrent Gorredijk? Schrijf u dan vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven