top of page

Inzetten voor Gorredijk

Plaatselijk Belang Gorredijk bestaat uit een kleine groep enthousiaste inwoners van Gorredijk die zich inzetten voor de leefbaarheid van het dorp Gorredijk. Dit doen zij in nauwe samenwerking met Gemeente Opsterland, lokale ondernemers en andere vrijwilligers. 

De vereniging telt momenteel ongeveer 700 leden en houdt zich bezig met alle zaken die van invloed zijn op de omgeving van Gorredijk. Dat is heel breed, denk hierbij aan; verkeersveiligheid, woningbouw en dorpsontwikkeling.

 

Door middel van "dorpsbudgetten" stimuleert en financiert het Plaatselijk Belang dorps-initiatieven.

Huidige bestuursleden

istockphoto-903053114-170667a.jpg

Rene Hooghiemstra

Voorzitter en bestuurslid

istockphoto-903053114-170667a.jpg

Nanne Tjoelker

Penningmeester en bestuurslid

WhatsApp Image 2023-09-14 at 13.27_edite

Gerard Rooker

Bestuurslid

WhatsApp Image 2023-08-01 at 19.08.50.jpeg

Alicia Slot

Bestuurslid

20230913_125419[1].jpg

Anneke Breeuwsma

Bestuurslid

Foto's 10-8-2023 WEB (20).jpg

Jaimy Bethlehem

Bestuurslid

Rene zal zichzelf binnenkort voorstellen.

Nanne zal zichzelf binnenkort voorstellen.

Mijn naam is Gerard Rooker. Ik woon al jaren met veel plezier in Gorredijk en zie veel potentie in het dorp. Ik ben zelf een echte doener en ben altijd wel met iets bezig. Ik sta iedere dag om iets voor zessen op en ga dan eerst een dik uur te wandelen met mijn twee Portugese berghonden. De honden hebben we gekregen van vrienden en sindsdien is Portugal ook het favoriete vakantieland van mijn vrouw en ik. Ik zie voor mijzelf ook een mooie rol weggelegd in Plaatselijk Belang en dan met namen rondom de groenvoorziening. Groen maakt de mens gelukkig en dus ook de inwoners van Gorredijk.

Ik ben Alicia Slot, geboren en getogen in Weststellingwerf. Na jarenlang elders te hebben gewoond, ben ik sinds vijf jaar weer terug in Friesland. Ik heb Pedagogische Wetenschappen in Groningen gestudeerd en ben bevoegd docent in het primair onderwijs. Sinds mei 2022 zit ik in het bestuur van Plaatselijk Belang.

Mijn naam is Anneke Breeuwsma-van Eck en ben in 1960 geboren te Bolsward. In 1989 zijn wij, mijn man, onze zoon van toen 8 maanden en ik, in Gorredijk komen wonen. Mede door de kinderen voelden we ons vrij snel thuis in het dorp en we wonen nog steeds, met genoegen, op het mooie Easterein.

De vaart voor ons huis is echt geweldig en ook de sluizen in het centrum geven veel sfeer. Het centrum had en heeft veel potentie en daar had ik best wel ideeën over. Toen ik dus gevraagd werd voor het Plaatselijk Belang hoefde ik niet lang na te denken.

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Jaimy Bethlehem. Ik woon mijn hele leven, op twee jaar Lippenhuizen na, al in Gorredijk. Sinds een aantal jaar ben ik als het ware geobsedeerd geraakt over het verbeteren van de leefomgeving van ons mooie dorp. Vanuit mijn rol als centrummanager van Gorredijk, bestuurslid van Plaatselijk Belang en contentcreator hoop ik vanuit zoveel mogelijk hoeken Gorredijk steeds weer wat mooier te maken! Ik ben verder dol op reizen, sporten en fotografie. In 2020 ben ik gaan samenwonen met mijn vriendin waarmee ik nu een eerste huis in Gorredijk heb.

Volg ons ook op

Wij zijn ook aanwezig op Facebook en Instagram. Hier houden wij jou graag op de hoogte van alles wat met Gorredijk te maken heeft. Volg ons door op de onderstaande icoontjes te klikken!

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page