top of page

Burgemeester Andries Bouwman op bezoek in Gorredijk

Op vrijdag 24 mei heeft onze nieuwe burgemeester Andries Bouwman Gorredijk bezocht. Plaatselijk Belang Gorredijk ontving de burgemeester in de ochtend om vervolgens met de fiets op pad door Gorredijk te gaan.


Een stukje ondernemerschap en historie

Het ontvangst begon in multifunctioneel centrum De Skans waar we vanwege het schitterende weer een bakje koffie in de zon konden drinken. Vanuit daar was het een kleine stap richting de buren, fietsenspecialist Sikke Boonstra. Boonstra had speciaal voor deze gelegenheid een aantal fietsen beschikbaar gesteld zodat wij met de fiets een rondje Gorredijk konden afleggen. Ontzettend bedankt!


Vanaf daar vervolgde de fietstocht richting het centrum waar een groot aantal ondernemers gevestigd is maar ook veel inwoners wonen, werken en recreëren. Speciaal voor deze gelegenheid had ByBauk Delicatessen een heerlijk kaasplankje voor ons klaarstaan. Baukje van der Vlught is een van de nieuwe generatie ondernemers in het centrum van Gorredijk en zit inmiddels ook in het nieuwe bestuur van de winkeliersvereniging WHI en de projectgroep ''Doarpsplannen''.


Na een korte onderbreking vervolgden we onze fietstocht langs de ''stroffelstenen'' die een nagedachtenis bieden aan de voormalige Joodse inwoners van Gorredijk. Aangekomen bij het bruggetje van Kortezwaag hebben we even tijd om goed om ons heen te kijken. De passantenhaven is bezet met een aantal bootjes, de nieuwe walaankleding bij de Langewal en Brouwerswal (project ''Impuls aan Gorredijk'' regiodeal Zuidoost Friesland) is in volle bloei en we praten over het voormalige Kortezwaag.


Een groene oase

We duiken via de Boppedraei het ''Gordykster Bos'' in. Ook hier was de burgemeester nog niet eerder geweest. Vooral de aanlegplaats voor boten bij het Easterein ziet er schilderachtig uit met dit mooie weertje. Het bos is een groenstrook die uitstrekt tot aan de Sinneblom waar het nieuwe Tiny House project binnenkort van start zal gaan. In het bos komen we ook een aantal projecten tegen zoals de ''beweegroute'' uit het project ''De Gordyk oan set''.


Naast het gebied voor de Tiny Houses ligt volkstuinencomplex de Wrotterspôle waar we feestelijk ontvangen worden met een Nederlandse vlag en een leuke tekst; Welkom burgemeester Andries Bouwman.


Na een mooie rondleiding te hebben gehad ontvangt de burgemeester nog een aantal stekjes om mee naar huis te nemen. ''Als cadeautje van ons'', zegt voorzitter Ab van den Driest.


Op gesprek met de inwoners en lunchen

Inmiddels waren we dik een uur verder en was het tijd om terug te gaan naar De Skans. Hier stonden een aantal inwoners ons op te wachten om gezamenlijk met de burgmeester een bakje koffie te drinken en de nodige zaken aan het daglicht te brengen. Burgemeester Bouwman bood een luisterend oor voor de zaken waar inwoners mee zitten en gaf aan waar mogelijk de nodige schakels in beweging te zetten. Maar hij gaf ook eerlijk toe zich niet met alles bezig te kunnen houden. Desondanks vonden wij het als Plaatselijk Belang Gorredijk fijn dat er een moment was om toch even in gesprek te gaan met onze burgers.Na het koffiemoment met de burgers sloten we deze drukke ochtend, die inmiddels ook al middag was, af met een gezamenlijke lunch. Na nog een en ander besproken te hebben was het tijd voor de burgemeester om door te gaan naar Nij Beets waar hij ook een ''Doarpetoer'' zal krijgen.


Namens Plaatselijk Belang Gorredijk bedankt voor het bezoek en hopelijk kunnen we de volgende keer ons fietsrondje nog wat groter maken om meer te laten zien!

Comments


bottom of page