top of page

Plaatselijk Belang kijkt met veel aandacht naar de ontwikkelingen van de nieuwe Aldi

De nieuwbouwplannen van Aldi hebben de inwoners van Gorredijk lange tijd bezig gehouden. Ook het bestuur van Plaatselijk Belang hield en houdt actief de vinger aan de pols. Tot grote opluchting bleek het oorspronkelijke plan van de baan en werd met een tweede plan rekening gehouden met de wens van inwoners en Plaatselijk Belang om het straatbeeld van de Hoofdstraat zoveel mogelijk intact te houden.


Toekomstige blik op het nieuwe aanzicht vanuit de Hoofdstraat. Impressie door: Adema Architecten

De gemeente publiceerde het nieuwe bestemmingsplan vol trots met daarin het behoud van de kwaliteit van de Hoofdstraat door meerdere gevels in het ontwerp van de nieuwe Aldi te laten opnemen.


De eerste hekken stonden begin van dit jaar in de Hoofdstraat, waarmee de sloop van de oude panden werd aangekondigd. Er leek geen reden meer voor ongerustheid. Op de nieuwe tekening van het beeldkwaliteitsplan was immers ook duidelijk te zien dat de panden behouden zouden blijven.


Het heeft ons en meerdere inwoners verbaasd dat nummer 94/96, 100 en 104 gesloopt zijn. In het nieuwe bestemmingsplan dat nog moet worden vastgesteld door de gemeente, wordt gesproken over ‘enige panden’ die behouden blijven.


In het bestemmingsplan staat helder omschreven dat de panden aan de Hoofdstraat met nummers 90/92, 94/96, 102, 104 en Badweg 2 te behouden en/of te herbouwen zijn. Nu meerdere van deze waardevolle panden gesloopt zijn, kijkt Plaatselijk Belang samen met de inwoners met veel aandacht naar de ontwikkelingen.


Het bestemmingsplan blijkt voor verschillende interpretaties vatbaar. Wat wordt bedoeld met herbouw? Is dit naar oorspronkelijk staat en uitstraling met behoud van de architectonische kwaliteit en straatbeeld of wordt hiermee onbedoeld een nieuwe invulling geaccepteerd?


Plaatselijk Belang heeft op basis van deze ontwikkelingen contact gezocht met de woordvoerder namens het Aldi project in Gorredijk, Thomas Nigon. De woordvoerder van de Aldi heeft ons verzekerd dat de plannen voor de Aldi ongewijzigd zijn. De beeldkwaliteit van het dorp zal blijven bestaan.


Tijdens de sloop is geconstateerd dat de gevels van Hoofdstraat 94/96 en 104 te slecht waren om te behouden. Waarop de keus is gemaakt deze gevels uit veiligheidsoverwegingen te slopen en later terug te bouwen in originele stijl.


De woordvoerder van de Aldi heeft ook aangegeven dat binnen enkele weken meer informatie over het project gepubliceerd zal worden.


Blijf onze website en sociale media goed in de gaten houden voor alle nieuwtjes vanuit ons mooie dorp Gorredijk!


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page